Hirsisauna rannalle

  • hirsisaunan veranta
  • hirsisaunan kaunista pintaa
  • hirsisauna järven suuntaan
  • hirsisauna edestä
  • hirsisauna päädystä

Kaikki alkoi korjausoideasta

Keväällä -16 asiakas Mika soitteli ja kertoi vaimonsa kanssa haaveilevansa vanhan rantasaunansa korjauksesta Lohjalla. Hän kertoi saunan kunnosta ja pyysin jotain valokuvia kohteesta. Kuvat saatuani olimme yhteydessä uudelleen ja kerroin mielipiteeni, että näyttää kyllä kuvien perusteella ettei sitä enää kannata korjata kun perustuksista alkaen olisi paljon korjattavaa.

Useita keskusteluita käytiin ja yhteistyökumppanimme kävi paikanpäälläkin kartoittamassa tilannetta, sama ”tuomio”, ei kannata korjata. Suosittelin kokonaan uutta rakennusta perustuksineen. Asiakkailla oli siinä sulattelemista, sillä sauna oli tullut rakkaaksi vuosien saatossa.

Asiaa pidettiin vireillä puolin ja toisin, kunnes alkuvuodesta -17 Mika soitteli ja kertoi heidän olevan valmiit saunan uusimiseen. Koska sauna oli ihan rannassa, uudesta piti tehdä samantyylinen vanhan kanssa. He olivat jo piirrelleet uutta versiota mittoineen, jonka pohjalta päästiin tarjouslaskentaan. Asiat eteni ja huhtikuun alussa tehtiin kaupat uudesta saunasta. Heillä oli jo etsittynä porukka koko projektin tekemiseksi rakennuspaikalla.