Joulupukin toimisto Saariselälle

Saariselän keskustassa oli valmiina tontti, johon Kakslauttasen yrittäjä halusi joulupukin toimiston palvelemaan matkailijoita ohjelmapalvelujen myyntipisteenä. Yrittäjä oli kysellyt useammasta suunnasta hirsirakentajasta suosituksia, ja suositus kerta toisensa jälkeen osui Saaren hirsitaloihin. Niinpä asia lähti eteenpäin.

Kartoitus ja tarjous

Helmikuussa 2013 yrittäjä otti ensimmäisen kerran yhteyttä Raimo Saareen ja kyseli halukkuutta antaa tarjous joulupukin toimiston rakentamisesta. Piirustukset olivat jo valmiina, joten tarjouslaskenta alkoi samana päivänä. Tarkentavia kartoituskeskusteluja käytiin puhelimitse useita, ja tarjous oli valmiina seuraavana päivänä. Kun aikatauluksi toimitukselle varmistui juhannuksen jälkeinen viikko, joka oli muutaman kuukauden päässä, niin siinä olikin päätöksenteolla hoppu. Puita piti päästä kaatamaan! Sopimus allekirjoitettiin 11.3. Jonkin verran riittävän isoa hirttä oli varastossa, ja lisää saatiin luottokumppaneilta.

Hirsityö alkoi

Hirsiä sahattiin pitkin kevättä, ja rungon veistoon päästiin toukokuun alkupuolella. Kesäkuun puolivälissä alkoi rungon alaosan piilutus samalla kun yläosaa vielä veistettiin. Juhannuksen jälkeisellä viikolla runko merkittiin, purettiin ja pakattiin kuljetusta varten.

Pystytys kahdessa päivässä

Pystytysporukka valmistautui myös pohjoisen reissuun, ja Saariselälle saavuttiin maanantaina. Pystytys alkoi tiistaina. Tuolloin perustuksen tekijät vielä aamulla valoivat perustuksen ulkopuolelle painoja haruksille, joihin ankkuroidaan katto suuren tuulikuorman vuoksi. On kuulemma Norjassa paljon käytetty tapa. Tiistai ja keskiviikko käytettiin pystytykseen, ja rakennus luovutettiin keskiviikkona iltapäivällä.

Joulupukki muuttaa toimistoonsa

Rakennus valmistui alkusyksystä paikallisten rakentajien työnä, ja syksyn 2013 aikana joulupukki aloitti työnsä uudessa Saariselän toimistossaan. www.kakslauttanen.fi

Tarina jatkuu

Asiakas on tämän jälkeen tilannut myös muita kohteita käsin veistetystä hirrestä.